All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Determination of intramuscular fat by video image analysis

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008496" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008496 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení intramuskulárního tuku pomocí analýzy obrazu - sborník

  • Original language description

    Pro rychlé nedestruktivní určení obsahu intramuskulárního tuku byla vyzkoušena analýza obrazu a její výsledky byly porovnány se stanovením tuku klasickou extrakcí podle Soxhleta. V příčném řezu roštěncem (9. hrudní obratel) byl zjišťován podíl tukové a svalové tkáně. V odděleném svalu musculus longissimus lumborum et thoracis byl určován podíl intramuskulárního tuku na základě změření světlých (bílých ploch).Byla zjištěna dobrá korelace mezi těmito dvěma metodami, a to zejména u svalu musculus longissimus lumborum et thoracis. Byly také zkoušeny různé způsoby snímání a nasvětlení měřených objektů i možnosti zpřesnění metody osvětlením ultrafialovým zářením nebo využitím infračerveného snímání videokamerou. Bylo rovněž vyzkoušeno odstranění některých složek světla pomocí zeleného a polarizačního filtru.

  • Czech name

    Stanovení intramuskulárního tuku pomocí analýzy obrazu - sborník

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Electrical properties of beef carcasses in relation to content and distribution of body fat</a><br>

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Laboralim. Mezinárodna konferencia o analytických metódach v potravinárstve

  • ISBN

    80-227-1887-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    324-330

  • Publisher name

    Vydavatelstvo STU, Bratislava

  • Place of publication

    Bratislava

  • Event location

    Banská Bystrica, SR

  • Event date

    Feb 18, 2003

  • Type of event by nationality

    EUR - Evropská akce

  • UT code for WoS article