All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Influence of concentration of protein on rheological properties of gels of carrageenan in milk

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008546" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008546 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce.

  • Original language description

    Byl sledován vliv koncentrace mléčných bílkovin na reologické vlastnosti karagenanu v permeátu (0,1 - 0,8 hm.% karagenanu) a v retentátu mléka (0,1 - 0,5 hm.% karagenanu) po ultrafiltraci mléka na koncentrační faktor 1 - 3. Byly hodnoceny reologické vlastnosti vzniklých gelů oscilační reometrií a pevnost gelu penetrometricky. Gely karagenanu v substrátech mléka se chovají jako viskoelastické látky. Karagenan o nízké koncentraci tvořil v permeátu velmi slabý gel s nízkým paměťovým (elastickým) modulem G'a vysokým fázovým posunem. Za přítomnosti mléčných bílkovin fázový posun klesl (tg d ~ 0,12 ) a nevykazoval průkaznou závislost na koncentraci bílkovin a karagenanu, zvýšený podíl viskozní složky byl pozorován pouze při nižším obsahu bílkovin (2,8 % kaseinu) a nejnižší koncentraci karagenanu (0,1 %). Paměťový (elastický) modul G' vykazoval lineární závislost na koncentrací karagenanu a kvadratickou závislost na obsahu bílkovin. S vyšší koncentrací karagenanu lineárně rostla pevnost gelu

  • Czech name

    Vliv koncentrace bílkovin na reologické vlastnosti gelů karagenanu v mléce.

  • Czech description

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2003

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník - MLÉKO A SÝRY 2003

  • ISBN

    80-86238-31-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    214

  • Pages from-to

    203-208

  • Publisher name

    Česká společnost chemická

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 22, 2003

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article