Synthesized monoacylglycerols and lipid oxidation in water in oil emulsions
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015657" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015657 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Synthesized monoacylglycerols and lipid oxidation in water in oil emulsions
Original language description
The oxidative stability of margarine emulsions with different monoacylglycerol emulsifier was studied. Emulsions were stored in argon and oxygen atmosphere. Emulsions with monostearoylglycerol were the most oxidatively stable.
Czech name
Syntetizované monoacylglyceroly a oxidace lipidů v emulzích typu voda v oleji
Czech description
Byla studována oxidační stabilita margarinových emulzí s různým monoacylglycerolovým emulgátorem v argonové a kyslíkové atmosféře. Emulze s monostearoylglycerolem byly nejvíce oxidačně stabilní.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů