Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015802" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015802 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality
Original language description
A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.
Czech name
Kontinuální hlavní kvasení piva - Kinetika imobilizace a kvalita finálního výrobku
Czech description
Předmětem studia bylo jednostupňové kontinuální hlavní kvašení piva pozůstávající z pivovarských kvasnic imobilizovaných na částice mláta v gaslift reaktoru. Cílem této práce bylo upravit chuť kontinuálně vyráběného mladého piva pomocí vhodné aerace a teploty kvašení. K odhadu rychlosti imobilizace kvasnic byl dále použit kinetický model přizpůsobený podmínkám pivní fermentace.
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů