All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015802" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015802 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    angličtina

  • Original language name

    Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality

  • Original language description

    A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation.

  • Czech name

    Kontinuální hlavní kvasení piva - Kinetika imobilizace a kvalita finálního výrobku

  • Czech description

    Předmětem studia bylo jednostupňové kontinuální hlavní kvašení piva pozůstávající z pivovarských kvasnic imobilizovaných na částice mláta v gaslift reaktoru. Cílem této práce bylo upravit chuť kontinuálně vyráběného mladého piva pomocí vhodné aerace a teploty kvašení. K odhadu rychlosti imobilizace kvasnic byl dále použit kinetický model přizpůsobený podmínkám pivní fermentace.

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů