Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality II
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016001" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016001 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Continuous Primary Fermentation of Beer - Yeast Immobilization Kinetics and Product Quality II
Original language description
A one stage continuous primary beer fermentation consisting of brewing yeast immobilized on spent grain particles in a gas lift reactor was studied. The goal of this work was to adjust the flavor of the continuously produced green beer to the desired character by sparging an adequate amount of air and by controlling the fermentation temperature in the immobilized yeast reactor as well as to predict the rate of the brewing yeast immobilization using a kinetic model adapted to the conditions of beer fermentation. The volumetric productivity of the continuous system was approximately 5 times higher than of the batch fermentation. The aroma profile of green beer from the continuous immobilized fermentation, run at zero air flow and temperatures 13-16°C, was fully comparable to that produced by industrial batch technology.
Czech name
Kontinuální hlavní kvašení piva - kinetika imobilizace kvasinek a kvalita produktu
Czech description
Předmětem studia bylo jednostupňové kontinuální hlavní kvašení piva v gaslift reaktoru s mlátem jako nosičem kvasinek. Cílem práce bylo přiblížit chuťový profil kontinuálně vyráběného zeleného piva k požadovanému pomocí optimální aerace a teploty kvašení. Dále byla odhadnuta rychlost imobilizace kvasinek pomocí kinetického modelu upraveného na podmínky kvašení piva. Objemová produktivita kontinuálního systému byla pětinásobkem vsádkového kvašení. Chuťový profil kontinuálně vyrobeného zeleného piva, za podmínek nulové aerace a teplot 13-16 °C, byl plně srovnatelný s pivem vyráběným vsádkovým postupem v průmyslovém měřítku.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Brazilian Journal of Food Technology
ISSN
1516-7275
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
5° SIPAL
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
74-79
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—