Beer treatment prior to packaging
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015858" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015858 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Ošetření piva před stočením do transportních obalů
Original language description
Práce je zaměřena na optimalizaci a porovnání různých možností závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnocení vlivu různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty. Porovnávány jsou tunelový paster, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový paster.Porovnávání jednotlivých zařízení je provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními. Na základěnaměřených dat na zařízeních je prokázáno, že membránová a hloubková filtrace mají pozitivní vliv na koloidní stabilitu piva a neovlivňují jeho senzorický profil. Při ošetření piva pasterací dochází k nárůstu barvy piva a ke změně senzorického profilu. Při ošetření piva membránovou filtrací dochází k poklesu pěnivosti. Je doporučeno přednostně používat k ošetření piva filtrační procesy. V případě použití pasteru je možno doporučit modernizovat průtokový paster, což by snížilo tepelnou zá
Czech name
Ošetření piva před stočením do transportních obalů
Czech description
Práce je zaměřena na optimalizaci a porovnání různých možností závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnocení vlivu různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty. Porovnávány jsou tunelový paster, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový paster.Porovnávání jednotlivých zařízení je provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními. Na základěnaměřených dat na zařízeních je prokázáno, že membránová a hloubková filtrace mají pozitivní vliv na koloidní stabilitu piva a neovlivňují jeho senzorický profil. Při ošetření piva pasterací dochází k nárůstu barvy piva a ke změně senzorického profilu. Při ošetření piva membránovou filtrací dochází k poklesu pěnivosti. Je doporučeno přednostně používat k ošetření piva filtrační procesy. V případě použití pasteru je možno doporučit modernizovat průtokový paster, což by snížilo tepelnou zá
Classification
Type
O - Miscellaneous
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2005
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů