All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Beer treatment prior to packaging

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015858" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015858 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Ošetření piva před stočením do transportních obalů

  • Original language description

    Práce je zaměřena na optimalizaci a porovnání různých možností závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnocení vlivu různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty. Porovnávány jsou tunelový paster, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový paster.Porovnávání jednotlivých zařízení je provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními. Na základěnaměřených dat na zařízeních je prokázáno, že membránová a hloubková filtrace mají pozitivní vliv na koloidní stabilitu piva a neovlivňují jeho senzorický profil. Při ošetření piva pasterací dochází k nárůstu barvy piva a ke změně senzorického profilu. Při ošetření piva membránovou filtrací dochází k poklesu pěnivosti. Je doporučeno přednostně používat k ošetření piva filtrační procesy. V případě použití pasteru je možno doporučit modernizovat průtokový paster, což by snížilo tepelnou zá

  • Czech name

    Ošetření piva před stočením do transportních obalů

  • Czech description

    Práce je zaměřena na optimalizaci a porovnání různých možností závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnocení vlivu různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty. Porovnávány jsou tunelový paster, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový paster.Porovnávání jednotlivých zařízení je provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními. Na základěnaměřených dat na zařízeních je prokázáno, že membránová a hloubková filtrace mají pozitivní vliv na koloidní stabilitu piva a neovlivňují jeho senzorický profil. Při ošetření piva pasterací dochází k nárůstu barvy piva a ke změně senzorického profilu. Při ošetření piva membránovou filtrací dochází k poklesu pěnivosti. Je doporučeno přednostně používat k ošetření piva filtrační procesy. V případě použití pasteru je možno doporučit modernizovat průtokový paster, což by snížilo tepelnou zá

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů