All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Optimization of beer treatment prior to KEG filling

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00016107" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00016107 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG

  • Original language description

    Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečnéhoošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na zák

  • Czech name

    Optimalizace ošetření piva před stočením do transportních obalů KEG

  • Czech description

    Cílem práce je porovnat různé možnosti závěrečného ošetření piva před stočením do transportních obalů, zhodnotit vliv různých metod ošetření na konečnou kvalitu piva, koloidní stabilitu a senzorické hodnocení konzumenty a optimalizovat způsob závěrečnéhoošetření piva před stočením do transportních obalů. Práce byla měřena ve dvou různých středně velkých českých pivovarech. Porovnávány byly tunelový pastér, membránový filtr, hloubkový filtr a průtokový pastér.Porovnávání jednotlivých zařízení bylo provedeno sledováním rozdílných hodnot vybraných analytických parametrů piva před a po ošetření piva jednotlivými zařízeními zahrnujících barvu piva, pH, obsah alkoholu, extrakt, zákal, obsah polyfenolů, pěnivost NIBEM. Byla provedena šoková zkouška podle Basařové a Kahlera a senzorická analýza. Na cestě piva z ležáckého sklepa až po stočení byla měřena změna obsahu kyslíku v pivě a změna redoxního potenciálu. Získaná data byla zpracována statistickými funkcemi programu Microsoft Excel.Na zák

Classification

  • Type

    W - Workshop organization

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Praha

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    50

  • Foreign attendee count

    0

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce