All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Electrochemical SO2 determination in beer

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F05%3A00015891" target="_blank" >RIV/60461373:22330/05:00015891 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky.

  • Original language description

    Oxid siřičitý je velmi silným antioxidantem přítomným v pivu, který vzniká přirozeným způsobem. Oxid siřičitý je v pivu přítomen ve formě siřičitanů částečně ve volné formě, ale jejich větší část je vázána na karbonylové sloučeniny. Pro stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého v pivu se v současné době používají EBC metody 9.25.1 - Celkový oxid siřičitý v pivu: destilační metoda a 9.25.2 - Celkový oxid siřičitý v pivu: enzymatická metoda. Alternativou k těmto metodám jsou metody elektrochemické, z nichž voltametrické stanovení oxidu siřičitého bylo prezentováno na EBC kongresu v Budapešti v roce 2001. U této metody se ale po okyselení vzorku uvolňuje oxid siřičitý destilačně a teprve pak se stanovuje. Námi navrhovaná metoda nepoužívá destilaci, alevyužívá unikátního in-line separátoru, který odstraňuje interferující látky z piva. Oxid siřičitý generovaný po okyselení vzorku piva difunduje skrz semipermeabilní membránu do vodícího elektrolytu a je transportován do měřící cely ve for

  • Czech name

    Stanovení SO2 v pivu elektrochemicky.

  • Czech description

    Oxid siřičitý je velmi silným antioxidantem přítomným v pivu, který vzniká přirozeným způsobem. Oxid siřičitý je v pivu přítomen ve formě siřičitanů částečně ve volné formě, ale jejich větší část je vázána na karbonylové sloučeniny. Pro stanovení celkového obsahu oxidu siřičitého v pivu se v současné době používají EBC metody 9.25.1 - Celkový oxid siřičitý v pivu: destilační metoda a 9.25.2 - Celkový oxid siřičitý v pivu: enzymatická metoda. Alternativou k těmto metodám jsou metody elektrochemické, z nichž voltametrické stanovení oxidu siřičitého bylo prezentováno na EBC kongresu v Budapešti v roce 2001. U této metody se ale po okyselení vzorku uvolňuje oxid siřičitý destilačně a teprve pak se stanovuje. Námi navrhovaná metoda nepoužívá destilaci, alevyužívá unikátního in-line separátoru, který odstraňuje interferující látky z piva. Oxid siřičitý generovaný po okyselení vzorku piva difunduje skrz semipermeabilní membránu do vodícího elektrolytu a je transportován do měřící cely ve for

Classification

  • Type

    O - Miscellaneous

  • CEP classification

    EI - Biotechnology and bionics

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Others

  • Publication year

    2005

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů