All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Technological notes of wheat varieties - the influence of crop and place wheat production

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017781" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017781 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Technologické znaky vybraných odrůd pšenice pro cereální užití - vliv podmínek a ročníku pěstování

  • Original language description

    Vliv lokality pěstování potravinářské pšenice v oblasti středních Čech byl sledován na souborech vzorků, odebíraných při dodávce do průmyslového mlýna v létech 2004-2005. Laboratorně vyrobená mouka na mlýně Chopin CD 1 byla hodnocena analytickými a reologickými znaky a pokusným pečením. Také charakteristiky standardně připraveného těsta byly popsány třemi simulovanými fázemi fermentace. Pomocí analýzy rozptylu (Tukeyův test) byl popsán vliv lokality a ročníku pěstování na sledované znaky jakosti mouky,těsta a pečiva. Ze třech sledovaných míst pěstování byla potvrzena oblast, kde bez ohledu na vliv klimatických podmínek ročníku byly hlavní technologické znaky podprůměrné.

  • Czech name

    Technologické znaky vybraných odrůd pšenice pro cereální užití - vliv podmínek a ročníku pěstování

  • Czech description

    Vliv lokality pěstování potravinářské pšenice v oblasti středních Čech byl sledován na souborech vzorků, odebíraných při dodávce do průmyslového mlýna v létech 2004-2005. Laboratorně vyrobená mouka na mlýně Chopin CD 1 byla hodnocena analytickými a reologickými znaky a pokusným pečením. Také charakteristiky standardně připraveného těsta byly popsány třemi simulovanými fázemi fermentace. Pomocí analýzy rozptylu (Tukeyův test) byl popsán vliv lokality a ročníku pěstování na sledované znaky jakosti mouky,těsta a pečiva. Ze třech sledovaných míst pěstování byla potvrzena oblast, kde bez ohledu na vliv klimatických podmínek ročníku byly hlavní technologické znaky podprůměrné.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník Aktuální poznatky v pěstování, šlechtění a ochraně rostlin

  • ISBN

    80-86908-03-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    201-206

  • Publisher name

    VÚP Troubsko

  • Place of publication

    Troubsko

  • Event location

    Troubsko

  • Event date

    Nov 23, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article