Quality of commercial wheat -changes by crop and place wheat production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017921" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017921 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vlastnosti komerční otravinářské pšenice - změny vlivem lokality a ročníku pěstování
Original language description
Vliv lokality pěstování potravinářské pšenice v oblasti středních Čech byl sledován na souborech vzorků, odebíraných při dodávce do průmyslového mlýna v létech 2004-2005. Laboratorně vyrobená mouka na mlýně Chopin CD 1 byla hodnocena analytickými a reologickými znaky a pokusným pečením. Také charakteristiky standardně připraveného těsta byly popsány třemi simulovanými fázemi fermentace. Pomocí analýzy rozptylu (Tukeyův test) byl popsán vliv lokality a ročníku pěstování na sledované znaky jakosti mouky,těsta a pečiva. Ze třech sledovaných míst pěstování byla potvrzena oblast, kde bez ohledu na vliv klimatických podmínek ročníku byly hlavní technologické znaky podprůměrné.
Czech name
Vlastnosti komerční otravinářské pšenice - změny vlivem lokality a ročníku pěstování
Czech description
Vliv lokality pěstování potravinářské pšenice v oblasti středních Čech byl sledován na souborech vzorků, odebíraných při dodávce do průmyslového mlýna v létech 2004-2005. Laboratorně vyrobená mouka na mlýně Chopin CD 1 byla hodnocena analytickými a reologickými znaky a pokusným pečením. Také charakteristiky standardně připraveného těsta byly popsány třemi simulovanými fázemi fermentace. Pomocí analýzy rozptylu (Tukeyův test) byl popsán vliv lokality a ročníku pěstování na sledované znaky jakosti mouky,těsta a pečiva. Ze třech sledovaných míst pěstování byla potvrzena oblast, kde bez ohledu na vliv klimatických podmínek ročníku byly hlavní technologické znaky podprůměrné.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
QUALIMA 2006 - Sborník semináře
ISBN
1213-5380
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
38-42
Publisher name
MEZOS a.s.
Place of publication
Hradec Králové
Event location
Hradec Králové
Event date
Oct 31, 2006
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—