The role of NSLAB in semi-hard cheese during ripening
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017857" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017857 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Original language description
Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB jesyrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Czech name
Role NSLAB při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Czech description
Nezákysové bakterie mléčného kvašení (NSLAB) hrají významnou roli při zrání sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou. V sýrech rostou velmi dobře, rychle a během zrání se stávají dominantní mikroflórou, přestože nejsou cíleně přidávány do mléka. Zdrojem NSLAB jesyrové mléko, ingredience k výrobě sýra, personál, strojní zařízení, vzduch nebo nedostačující hygienicko-sanitační režim výroby či pasterace. Díky přirozenému výskytu NSLAB v sýrech se mnoho studií zabývá studiem jejich antimikrobiálních, probiotických, proteolytických vlastností s cílem využití vybraných kmenů NSLAB jako doplňkových kultur při výrobě sýrů s nízkodohřívanou sýřeninou.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2006
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Mlékařské listy
ISSN
1212-950X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
98
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
9-11
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—