All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Antibacterial activity of bacteria isolated from delicacy products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F06%3A00017860" target="_blank" >RIV/60461373:22330/06:00017860 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků

  • Original language description

    Tato práce byla zaměřena na určení antibakteriální aktivity 85 kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných z lahůdkových výrobků a surovin použitých pro jejich výrobu. Jen 3 kmeny (EN3, EN14 a EN15) z testovaného souboru mikroorganismů vykazovaly antibakteriální aktivitu. Tyto kmeny byly zařazeny na základě fenotypové identifikace do rodu Enterococcus. Tyto kmeny byly aktivní vůči známému indikátorovému kmeni Lbc. sakei DMF3017 a dále vůči laktobacilům (heterofermentativní izoláty z lahůdkových výrobkůa z českých a zahraničních sbírek). Aktivita byla také prokázána vůči laktokokům, Bacillus sp. a v případě kmene Enterococcus sp. EN3 i vůči kmeni Listeria monocytogenes.

  • Czech name

    Antibakteriální aktivita izolátů z majonézových výrobků

  • Czech description

    Tato práce byla zaměřena na určení antibakteriální aktivity 85 kmenů bakterií mléčného kvašení izolovaných z lahůdkových výrobků a surovin použitých pro jejich výrobu. Jen 3 kmeny (EN3, EN14 a EN15) z testovaného souboru mikroorganismů vykazovaly antibakteriální aktivitu. Tyto kmeny byly zařazeny na základě fenotypové identifikace do rodu Enterococcus. Tyto kmeny byly aktivní vůči známému indikátorovému kmeni Lbc. sakei DMF3017 a dále vůči laktobacilům (heterofermentativní izoláty z lahůdkových výrobkůa z českých a zahraničních sbírek). Aktivita byla také prokázána vůči laktokokům, Bacillus sp. a v případě kmene Enterococcus sp. EN3 i vůči kmeni Listeria monocytogenes.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2006

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů - Výsledky přehlídek a sborník semináře Mléko a sýry

  • ISBN

    80-7080-620-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    256-260

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 26, 2006

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article