Screening of lactic acid bacteria for antimicrobial properties from mayonnaise based products and raw materials.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00018978" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00018978 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/62157124:16270/07:00002545
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
angličtina
Original language name
Screening of lactic acid bacteria for antimicrobial properties from mayonnaise based products and raw materials.
Original language description
A collection of lactic acid bacteria isolated from both delicacy products and raw materials used to manufacture them was tested for antimicrobial activity. Out of 144 strains (97 lactobacilli, 23 lactococci and 24 enterococci) only three supernatants ofEnterococcus spp. strains (EN3, EN14 and EN15) exhibited antibacterial activity against lactobacilli and lactococci. The supernatant of the strain EN3 exclusively inhibited the growth of Bacillus cereus and Listeria monocytogenes. Enterococcus strains EN3, EN14 and EN15 produced thermostable bacteriocins, which had antibacterial activity.
Czech name
Skreening bakterií mléčného kvašení z majonézových výrobků a surovin z hlediska antimikrobiální aktivity.
Czech description
Byla testována kolekce bakterií mléčného kvašení z majonézových výrobků a surovin z hlediska antimikrobiální aktivity. Ze 144 kmenů pouze tři supernatanty enterokoků vykazovaly antimikrobiální aktivitu. Kmeny (EN3, EN14 and EN15) působily proti laktobacilům a laktokokům. Jediný supernatant kmene EN3 inhiboval růst Bacillus cereus a Listeria monocytogenes. Kmeny EN3, EN14 a EN15 produkovaly termostabilní bakteriociny, které měy antibakteriální aktivitu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
European Food Research and Technology
ISSN
1438-2377
e-ISSN
—
Volume of the periodical
26
Issue of the periodical within the volume
1-2
Country of publishing house
DE - GERMANY
Number of pages
8
Pages from-to
265-272
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—