Antimicrobial activity of isolates from mayonnaise-based products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019207" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019207 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků
Original language description
V této práci se sledovala antimikrobiální aktivita 85 izolátů z lahůdkových výrobků a surovin pro jejich výrobu. Pouze 6 kmenů (5 laktokoků a 1 laktobacil) vykazovalo aktivitu vůči indikátorovým kmenům (Lbc. sakei DMF3017, Lbc. helveticus CH1). Antibakteriální aktivita živých buněk i supernatntů se testovala agarovou vpichovou metodou. U těchto 6 kmenů (LCMT1, LCMFr1, LCMV2Ž, LCMŽ1, LBCH2, LBCH1) śe stanovila jejich antifungální aktivita metodou přelivu vůči Penicillium roqueforti DMF0007, Penicillium expansum DMF0005, Fusarium proliferatum DMF4128, Aspergillus niger DMF0801 a Geotrichum candidum DMF0301. Antifungální aktivitu vykazovaly pouze kmeny Lactococcus sp. LCMV2Ž, LCMŽ1, LBCH2 a Lactobacillus sp. LCMFr1.
Czech name
Antimikrobiální aktivita izolátů z majonézových výrobků
Czech description
V této práci se sledovala antimikrobiální aktivita 85 izolátů z lahůdkových výrobků a surovin pro jejich výrobu. Pouze 6 kmenů (5 laktokoků a 1 laktobacil) vykazovalo aktivitu vůči indikátorovým kmenům (Lbc. sakei DMF3017, Lbc. helveticus CH1). Antibakteriální aktivita živých buněk i supernatntů se testovala agarovou vpichovou metodou. U těchto 6 kmenů (LCMT1, LCMFr1, LCMV2Ž, LCMŽ1, LBCH2, LBCH1) śe stanovila jejich antifungální aktivita metodou přelivu vůči Penicillium roqueforti DMF0007, Penicillium expansum DMF0005, Fusarium proliferatum DMF4128, Aspergillus niger DMF0801 a Geotrichum candidum DMF0301. Antifungální aktivitu vykazovaly pouze kmeny Lactococcus sp. LCMV2Ž, LCMŽ1, LBCH2 a Lactobacillus sp. LCMFr1.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť
ISBN
978-80-7080-671-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
125-130
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—