Effect of addition Enterococcus mundtii EN3 in mayonnaise and Tartar sauce on their shelf-life
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019069" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019069 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti
Original language description
Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin abyl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.
Czech name
Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti
Czech description
Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin abyl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť
ISBN
978-80-7080-671-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
53-59
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—