All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Effect of addition Enterococcus mundtii EN3 in mayonnaise and Tartar sauce on their shelf-life

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019069" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019069 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti

  • Original language description

    Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin abyl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.

  • Czech name

    Sledování vlivu přídavku antibakteriálního kmene Enterococcus spp. EN3 do majonézy a tatarské omáčky na dobu jejich trvanlivosti

  • Czech description

    Kmen EN3 byl izolován z tatarské omáčky a dle fenotypových a genotypových metod identifikován jako Enterococcus mundtii. Tento kmen vykazoval dříve silnou antibakteriální aktivitu díky produkci bakteriocinu II. třídy. Dále tento kmen produkoval tyramin abyl rezistentí vůči streptomycinu. Vliv tohoto kmene na trvanlivost majonézy a tatarské omáčky byl pozorován pouze pro přídaek jeho supernatantu do tatarské omáčky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    <a href="/en/project/2B06048" target="_blank" >2B06048: Microbiological risks at dairy processing - detection and preventative measures</a><br>

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Seminář Mikrobiologie potravin, Třešť

  • ISBN

    978-80-7080-671-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    7

  • Pages from-to

    53-59

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article