The occurence of Lactobacillus genus and biogenic amines in mayonnaise and tartar sauce prepared in laboratory
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895303 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60461373:22320/13:43895303
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce
Original language description
Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty.
Czech name
Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce
Czech description
Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
DN - Environmental impact on health
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy
ISSN
0009-2770
e-ISSN
—
Volume of the periodical
107
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
308-312
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—