All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The occurence of Lactobacillus genus and biogenic amines in mayonnaise and tartar sauce prepared in laboratory

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895303" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895303 - isvavai.cz</a>

  • Alternative codes found

    RIV/60461373:22320/13:43895303

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce

  • Original language description

    Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty.

  • Czech name

    Výskyt rodu Lactobacillus a biogenních aminů v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce

  • Czech description

    Přítomnost bakterií rodu Lactobacillus byla sledována v laboratorně vyrobené majonéze a tatarské omáčce při 15 oC. Bylo zjištěno, že laktobacily rostou a přežívají v testovaných omáčkách a podílejí se na jejich kažení. Vyšší počty byly zjištěny v tatarských omáčkách ve srovnání s majonézami. Dále byla sledována přítomnost biogenních aminů ve zkažených majonézách a omáčkách. Bylo zjištěno, že koncentrace histaminu a tyraminu byla velmi nízká a není nebezpečná pro konzumenty.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    DN - Environmental impact on health

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2013

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Chemické listy

  • ISSN

    0009-2770

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    107

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    308-312

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database