Rheological and textural properties of lipids
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019233 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reologické a texturní vlastnosti lipidů
Original language description
Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).
Czech name
Reologické a texturní vlastnosti lipidů
Czech description
Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2007
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-14-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
9
Pages from-to
102-110
Publisher name
UNILEVER ČR, spol. s r. o.
Place of publication
Nelahozeves
Event location
—
Event date
—
Type of event by nationality
—
UT code for WoS article
—