All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rheological and textural properties of lipids

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F07%3A00019233" target="_blank" >RIV/60461373:22330/07:00019233 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologické a texturní vlastnosti lipidů

  • Original language description

    Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).

  • Czech name

    Reologické a texturní vlastnosti lipidů

  • Czech description

    Byly připraveny tři strukturní tuky, které měly molární poměr středně dlouhých MK (C6:0 - C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 - C22:0) 2:1. Jednotlivé strukturní tuky se lišily v obsahu kyseliny palmitové, stearové a behenové. Dále byly připraveny modelové tukové násady smícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5 a 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Modelové tukové násady byly řízeně zkrystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Byl sledován obsah tuhých podílů, reologické a texturní vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku. Dále byly sledovány reologické a texturní vlastnosti tří emulgovaných tuků (Hera, Rama a Flora).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2007

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z XLV. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-14-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    9

  • Pages from-to

    102-110

  • Publisher name

    UNILEVER ČR, spol. s r. o.

  • Place of publication

    Nelahozeves

  • Event location

  • Event date

  • Type of event by nationality

  • UT code for WoS article