Potential of structured TAG of saturated FA for soft-margarines
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021180" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021180 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
Original language description
Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky mělymolární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násadysmícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku.
Czech name
Potenciál strukturovaných TAG nasycených MK pro soft-margaríny
Czech description
Pomocí totální katalytické hydrogenace a alkalicky katalyzované interesterifikace bylo připraveno šest strukturních tuků. Tři z těchto tuků měly molární poměr středně dlouhých MK (C8:0 ? C14:0) ku dlouhým MK (C16:0 ? C22:0) 2 : 1 zbývající tři tuky mělymolární poměr nasycených dlouhých MK (C16:0 ? C22:0) ku nenasyceným MK (C18:1, C18:2, C18:3) 2 : 1. Byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti těchto tuků a z nich vyrobených tukových násad. Byly připraveny modelové tukové násadysmícháním výše uvedených strukturních tuků ve čtyřech koncentracích (22,5; 25,0; 27,5; 30,0 % hm.) s bezerukovým řepkovým olejem. Moledové tukové násady byly řízeně krystalizovány pomocí laboratorního votátoru. Sledován byl obsah tuhých podílů, reologické vlastnosti tukových násad v závislosti na složení mastných kyselin ve strukturním tuku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-54-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
Place of publication
Praha
Event location
Valtice
Event date
May 14, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—