Physical properties of fat blends
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021126" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021126 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fyzikální vlastnosti tukových násad
Original language description
Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura.
Czech name
Fyzikální vlastnosti tukových násad
Czech description
Byl zkoumán vliv složení strukturního tuku na fyzikální vlastnosti modelových tukových násad. Byly připraveny tukové násady se stejným podílem strukturního tuku (ST), který byl vytvořen přeesterifikátem plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku smíchaných v různých poměrech. Celkem byly bazicky katalyzovanou interesterifikací připraveny tři strukturní tuky o molárním poměru dlouhých mastných kyselin (MK) (C16:0 ? C22:0) : středně dlouhým MK (C8:0 ? C14:0) - 1,7:1, 1,2:1 a 0,9:1. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej. U těchto násad byly sledovány body tání a tuhnutí, obsah pevných podílů, mez toku a textura.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-54-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
Place of publication
Praha
Event location
Valtice
Event date
May 14, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—