The influence of structured fats composition on the physical and rheological properties of model fat blends
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F13%3A43895927" target="_blank" >RIV/60461373:22330/13:43895927 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad
Original language description
Modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů byly připraveny smícháním stejného podílu strukturního tuku (50 % hm.) a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuky byly připraveny randomizací binárních směsí plně ztuženého kokosového tuku jako zdroje středně dlouhých mastných kyselin (M; C8:0 ? C14:0) a plně ztuženého palmstearinu, plně ztuženého bezerukového řepkového oleje či plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje jako zdroje dlouhých mastných kyselin (L; C16:0 ? C22:0). U připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti.
Czech name
Vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti modelových tukových násad
Czech description
Modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů byly připraveny smícháním stejného podílu strukturního tuku (50 % hm.) a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuky byly připraveny randomizací binárních směsí plně ztuženého kokosového tuku jako zdroje středně dlouhých mastných kyselin (M; C8:0 ? C14:0) a plně ztuženého palmstearinu, plně ztuženého bezerukového řepkového oleje či plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje jako zdroje dlouhých mastných kyselin (L; C16:0 ? C22:0). U připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturovaných triacylglycerolů na fyzikální a reologické vlastnosti.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek 51. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-90-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
85 - 89
Publisher name
Česká společnost chemická
Place of publication
Praha
Event location
Hrotovice
Event date
May 15, 2013
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—