Crystallization of fat blends in the laboratory votator - optimization of conditions.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892754" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892754 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Krystalizace tukových násad na laboratorním votátoru - optimalizace podmínek.
Original language description
Modelová tuková násada (TN) určená pro výrobu margarínů bez trans-mastných kyselin a vhodných pro přípravu těst ("na pečení") obsahovala stejný podíl strukturního tuku a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuk byl připraven bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací směsi plně ztuženého kokosového tuku (zdroj středně dlouhých mastných kyselin; označ. M) a plně ztuženého bezerukového řepkového oleje (zdroj dlouhých mastných kyselin; označ. L), které byly smíchány v molárním poměru 1,7:1 středně dlouhých (C8:0 - C14:0) a dlouhých (C16:0 - C22:0) mastných kyselin. Takto připravená tuková násada byla charakterizována z hlediska vlastností tání/tuhnutí a postupného odtávání /krystalizace TAG. Po zkrystalizování TN na laboratorním votátoru byl sledován vliv teploty chlazení na krystalizaci tukové násady a ustalování krystalizačního procesu metodou rotační reometrie, penetrometrie, SFC a mikroskopií v polarizovaném světle. Modelová tuková násada splňovala požadavky z hlediska tají
Czech name
Krystalizace tukových násad na laboratorním votátoru - optimalizace podmínek.
Czech description
Modelová tuková násada (TN) určená pro výrobu margarínů bez trans-mastných kyselin a vhodných pro přípravu těst ("na pečení") obsahovala stejný podíl strukturního tuku a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuk byl připraven bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací směsi plně ztuženého kokosového tuku (zdroj středně dlouhých mastných kyselin; označ. M) a plně ztuženého bezerukového řepkového oleje (zdroj dlouhých mastných kyselin; označ. L), které byly smíchány v molárním poměru 1,7:1 středně dlouhých (C8:0 - C14:0) a dlouhých (C16:0 - C22:0) mastných kyselin. Takto připravená tuková násada byla charakterizována z hlediska vlastností tání/tuhnutí a postupného odtávání /krystalizace TAG. Po zkrystalizování TN na laboratorním votátoru byl sledován vliv teploty chlazení na krystalizaci tukové násady a ustalování krystalizačního procesu metodou rotační reometrie, penetrometrie, SFC a mikroskopií v polarizovaném světle. Modelová tuková násada splňovala požadavky z hlediska tají
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích
ISBN
978-80-86238-84-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
105 - 109
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Staré Splavy
Event date
May 4, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—