All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Crystallization of fat blends in the laboratory votator - optimization of conditions.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892754" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892754 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Krystalizace tukových násad na laboratorním votátoru - optimalizace podmínek.

  • Original language description

    Modelová tuková násada (TN) určená pro výrobu margarínů bez trans-mastných kyselin a vhodných pro přípravu těst ("na pečení") obsahovala stejný podíl strukturního tuku a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuk byl připraven bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací směsi plně ztuženého kokosového tuku (zdroj středně dlouhých mastných kyselin; označ. M) a plně ztuženého bezerukového řepkového oleje (zdroj dlouhých mastných kyselin; označ. L), které byly smíchány v molárním poměru 1,7:1 středně dlouhých (C8:0 - C14:0) a dlouhých (C16:0 - C22:0) mastných kyselin. Takto připravená tuková násada byla charakterizována z hlediska vlastností tání/tuhnutí a postupného odtávání /krystalizace TAG. Po zkrystalizování TN na laboratorním votátoru byl sledován vliv teploty chlazení na krystalizaci tukové násady a ustalování krystalizačního procesu metodou rotační reometrie, penetrometrie, SFC a mikroskopií v polarizovaném světle. Modelová tuková násada splňovala požadavky z hlediska tají

  • Czech name

    Krystalizace tukových násad na laboratorním votátoru - optimalizace podmínek.

  • Czech description

    Modelová tuková násada (TN) určená pro výrobu margarínů bez trans-mastných kyselin a vhodných pro přípravu těst ("na pečení") obsahovala stejný podíl strukturního tuku a bezerukového řepkového oleje. Strukturní tuk byl připraven bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací směsi plně ztuženého kokosového tuku (zdroj středně dlouhých mastných kyselin; označ. M) a plně ztuženého bezerukového řepkového oleje (zdroj dlouhých mastných kyselin; označ. L), které byly smíchány v molárním poměru 1,7:1 středně dlouhých (C8:0 - C14:0) a dlouhých (C16:0 - C22:0) mastných kyselin. Takto připravená tuková násada byla charakterizována z hlediska vlastností tání/tuhnutí a postupného odtávání /krystalizace TAG. Po zkrystalizování TN na laboratorním votátoru byl sledován vliv teploty chlazení na krystalizaci tukové násady a ustalování krystalizačního procesu metodou rotační reometrie, penetrometrie, SFC a mikroskopií v polarizovaném světle. Modelová tuková násada splňovala požadavky z hlediska tají

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-84-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    5

  • Pages from-to

    105 - 109

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Staré Splavy

  • Event date

    May 4, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article