All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rheological properties of model fat blends based on binary mixtures of high melting and low melting fats

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024179" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024179 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků

  • Original language description

    Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro p

  • Czech name

    Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků

  • Czech description

    Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro p

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-75-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    8

  • Pages from-to

  • Publisher name

    UNILEVER ČR, spol. s r. o.

  • Place of publication

    Nelahozeves

  • Event location

    Želazná Ruda

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article