Rheological properties of model fat blends based on binary mixtures of high melting and low melting fats
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024179" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024179 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků
Original language description
Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro p
Czech name
Reologické vlastnosti modelových tukových násad na bázi binárních směsí vysokotajících a nízkotajících tuků
Czech description
Připravené modelové tukové násady určené pro výrobu tabletových margarínů (margarínů pro přípravu těst - ?na pečení?) bez trans-mastných kyselin obsahovaly konstantní podíl strukturního tuku (50 % hm.). Jejich kapalnou část tvořil bezerukový řepkový olej. Strukturní tuky byly připraveny bazicky katalyzovanou neřízenou interesterifikací binárních směsí plně ztužených tuků, které byly smíchány v různých molárních poměrech (2:1; 1,7:1 a 1,5:1) středně dlouhých (M; C8:0 ? C14:0) a dlouhých (L; C16:0 ? C22:0) mastných kyselin. Tyto směsi vždy obsahovaly plně ztužený kokosový tuk jako zdroj středně dlouhých mastných kyselin a plně ztužený palmstearin nebo plně ztužený bezerukový řepkový olej nebo plně ztužený vysokoerukový řepkový olej jako zdroj dlouhých mastných kyselin. U takto připravených tukových násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na fyzikální, reologické a texturní vlastnosti. Všechny modelové tukové násady splňovaly požadavky na bod tání a obsah pevných podílů TN pro p
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek z XLVIII. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-75-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
8
Pages from-to
—
Publisher name
UNILEVER ČR, spol. s r. o.
Place of publication
Nelahozeves
Event location
Želazná Ruda
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—