All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Rheological properties and crystalline modifications of fat blends

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021175" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021175 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad

  • Original language description

    Byly připraveny tři modelové tukové násady o složení 25 % strukturního tuku, který byl složen z plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku. Tyto plně ztužené tuky byly míchány v různých poměrech, aby se lišily ve složení mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej (75 %). U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na reologické, texturní a krystalické vlastnosti. Použitou metodou pro měření reologických vlastností bylarotační reometrie (stanovení meze toku) a pro měření texturních vlastností texturní profilová analýza. Krystalické modifikace byly stanoveny metodou ohybu rentgenových paprsků. Dále byly u tukových násad a samotných strukturních tuků sledovány obsahy tuhých podílů (SFC) pulsní nukleární magnetickou rezonancí (pNMR).

  • Czech name

    Reologické vlastnosti a krystalické modifikace tukových násad

  • Czech description

    Byly připraveny tři modelové tukové násady o složení 25 % strukturního tuku, který byl složen z plně ztuženého vysokoerukového řepkového oleje a plně ztuženého kokosového tuku. Tyto plně ztužené tuky byly míchány v různých poměrech, aby se lišily ve složení mastných kyselin. Kapalnou část tukové násady tvořil bezerukový řepkový olej (75 %). U těchto násad byl sledován vliv složení strukturního tuku na reologické, texturní a krystalické vlastnosti. Použitou metodou pro měření reologických vlastností bylarotační reometrie (stanovení meze toku) a pro měření texturních vlastností texturní profilová analýza. Krystalické modifikace byly stanoveny metodou ohybu rentgenových paprsků. Dále byly u tukových násad a samotných strukturních tuků sledovány obsahy tuhých podílů (SFC) pulsní nukleární magnetickou rezonancí (pNMR).

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek 39. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Výzkumný ústav potravinářského průmyslu

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr u Bystřice nad Pernštjenem

  • Event date

    May 26, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article