Phases separation in fat blends
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021124" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021124 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Separace fází tukových násad
Original language description
Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 ?m) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.
Czech name
Separace fází tukových násad
Czech description
Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 ?m) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2008
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
ISBN
978-80-86238-54-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické
Place of publication
Praha
Event location
Valtice
Event date
May 14, 2008
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—