All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Phases separation in fat blends

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021124" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021124 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Separace fází tukových násad

  • Original language description

    Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 ?m) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.

  • Czech name

    Separace fází tukových násad

  • Czech description

    Práce se zabývá separací kapalné a pevné fáze modelové tukové násady, která obsahuje různý podíl strukturního tuku, což byl plně ztužený bezerukový řepkový olej a kapalný podíl tvořil slunečnicový olej. Jako emulgátor byly použity různé monoacylglyceroly. Separace kapalné a pevná fáze se prováděla dvěmi metodami, na porézních destičkách (o porozitě 10-1 ? 100 ?m) a odstředěním obou fází. V jednotlivých fázích bylo vysokoteplotní plynovou chromatografií s plamenově-ionizačním detektorem stanoveno množství emulgátoru. Separace fází na porézních destičkách se ukázala jako efektivnější metoda a potvrdilo se, že adsorpce emulgátoru na pevnou fázi závisí na triacylglycerolovém složení strukturního tuku.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek XLVI. Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků

  • ISBN

    978-80-86238-54-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetickou chemii České společnosti chemické

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Valtice

  • Event date

    May 14, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article