All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Autolysis of Lactobacillus helveticus 121

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021155" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021155 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Autolýza Lactobacillus helveticus 121

  • Original language description

    Kmen Lactobacillus helveticus 121 byl druhově určen pomocí Api-testu a druhově specifické PCR. Autolýza tohoto kmene byla sledována ve 3 pufrech s následným Gramovo barvením. Pomocí této techniky byly srovnány 2 metody: i) kultivace 12 dní při teplotě 13°C a ii) kultivace 4 hod. při 42 °C pomocí přístroje BioTek cell. Nejsilnější autolýza byla pozorována při 12ti denní kultivaci ve fosfátovém pufru o pH 6The strongest autolysis achieved using the 12 day assay in a phosphate buffer with pH 6, a dosáhlahodnoty 28.9%. Při 4 hodinové kultivaci při 42 °C ive fosfátovém pufru o pH 7 byla maximální autolýza 1,5%. Autolýzu bylo také možno pozovat pomocí světelné mikroskopie. Zlyzované / poškozené buňky byly červené a nezlyzované buňky byly modro-fialové. Kmen Lactobacillus helveticus 121 ije proto považován za středně autolytický.

  • Czech name

    Autolýza Lactobacillus helveticus 121

  • Czech description

    Kmen Lactobacillus helveticus 121 byl druhově určen pomocí Api-testu a druhově specifické PCR. Autolýza tohoto kmene byla sledována ve 3 pufrech s následným Gramovo barvením. Pomocí této techniky byly srovnány 2 metody: i) kultivace 12 dní při teplotě 13°C a ii) kultivace 4 hod. při 42 °C pomocí přístroje BioTek cell. Nejsilnější autolýza byla pozorována při 12ti denní kultivaci ve fosfátovém pufru o pH 6The strongest autolysis achieved using the 12 day assay in a phosphate buffer with pH 6, a dosáhlahodnoty 28.9%. Při 4 hodinové kultivaci při 42 °C ive fosfátovém pufru o pH 7 byla maximální autolýza 1,5%. Autolýzu bylo také možno pozovat pomocí světelné mikroskopie. Zlyzované / poškozené buňky byly červené a nezlyzované buňky byly modro-fialové. Kmen Lactobacillus helveticus 121 ije proto považován za středně autolytický.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2008

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2008 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-695-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 23, 2008

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article