Packaging of meat and meat products in modified atmosphere
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022353" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022353 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře
Original language description
Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní doběrozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.
Czech name
Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře
Czech description
Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní doběrozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
—
Issue of the periodical within the volume
20(4)
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
6
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—