All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Packaging of meat and meat products in modified atmosphere

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022353" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022353 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře

  • Original language description

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní doběrozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.

  • Czech name

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře

  • Czech description

    Balení masa a masných výrobků v modifikované atmosféře (MA) patří v současnosti k běžně používaným postupům chránícím produkty během skladování před nežádoucími změnami chemickými, fyzikálními i mikrobiologickými. Zájem o komerční využití balení masa a masných produktů v MA vzrostl především v posledních dvaceti letech v souvislosti s rozvojem distribuce těchto produktů sítí obchodních řetězců, neboť prodloužení údržnosti, zachování kvality a zdravotní nezávadnosti produktů jsou pro prodej v dnešní doběrozhodující. Úprava atmosféry sama o sobě nemůže významněji prodloužit skladovatelnost neúdržných potravin. Je-li však aplikována jako doplněk dalších metod konzervace v rámci tzv. překážkového efektu, stává se často významným faktorem pro zlepšení kvality baleného masa a masných výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

  • Issue of the periodical within the volume

    20(4)

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database