Packaging of meat and meat products - a review
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872228" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872228 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
"B" jako balení masa a masných výrobků
Original language description
Balení masa a masných výrobků se stalo v posledních letech součástí technologického procesu zpracování prakticky ve všech středních a větších podnicích. Obal plní řadu významných funkcí z hlediska ochrany produktu, manipulace a marketingu. Kromě jednoduchého tzv. prostého balení hrají v oboru zpracování masa stále větší roli obě formy ochranného balení, tj. vakuové balení a balení v ochranné (modifikované) atmosféře. Předkládaná práce se zabývá významem ochranného balení na údržnost a vybrané senzorickévlastnosti masa. Popisuje základní charakteristiky plastových fólií používaných při balení masa a masných výrobků, vysvětluje některé moderní způsoby balení jako je vakuové skin balení Darfresh nebo Mirabella. Zmíněné jsou rovněž způsoby aktivních nebointeligentních forem balení.
Czech name
"B" jako balení masa a masných výrobků
Czech description
Balení masa a masných výrobků se stalo v posledních letech součástí technologického procesu zpracování prakticky ve všech středních a větších podnicích. Obal plní řadu významných funkcí z hlediska ochrany produktu, manipulace a marketingu. Kromě jednoduchého tzv. prostého balení hrají v oboru zpracování masa stále větší roli obě formy ochranného balení, tj. vakuové balení a balení v ochranné (modifikované) atmosféře. Předkládaná práce se zabývá významem ochranného balení na údržnost a vybrané senzorickévlastnosti masa. Popisuje základní charakteristiky plastových fólií používaných při balení masa a masných výrobků, vysvětluje některé moderní způsoby balení jako je vakuové skin balení Darfresh nebo Mirabella. Zmíněné jsou rovněž způsoby aktivních nebointeligentních forem balení.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2013
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Volume of the periodical
24
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
7
Pages from-to
8-14
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—