All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Use of chitosan in whey protein separation

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022421" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022421 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Využití chitosanu při frakcionaci bílkovin syrovátky.

  • Original language description

    Byla vypracována metoda selektivní separace nedenaturovaného ?-laktoglobulinu (?-Lg) ze syrovátky založená na elektrostatických interakcích s chitosanem v rozmezí pH 2 - 7. Pro konečné uvolnění ?-Lg byl použit roztok octanu sodného při pH 10. V rozmezí pH 2 - 4 biopolymery neinteragují nebo tvoří rozpustné komplexy. Silné interakce byly pozorovány v rozmezí pH 6 - 7. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při pH 6 s výtěžkem ?-Lg 65 % a čistotou 86 %. Syrovátku po odstranění ?-Lg lze zpracovat na hypoalergenní komcentráty bílkovin syrovátky.

  • Czech name

    Využití chitosanu při frakcionaci bílkovin syrovátky.

  • Czech description

    Byla vypracována metoda selektivní separace nedenaturovaného ?-laktoglobulinu (?-Lg) ze syrovátky založená na elektrostatických interakcích s chitosanem v rozmezí pH 2 - 7. Pro konečné uvolnění ?-Lg byl použit roztok octanu sodného při pH 10. V rozmezí pH 2 - 4 biopolymery neinteragují nebo tvoří rozpustné komplexy. Silné interakce byly pozorovány v rozmezí pH 6 - 7. Nejlepších výsledků bylo dosaženo při pH 6 s výtěžkem ?-Lg 65 % a čistotou 86 %. Syrovátku po odstranění ?-Lg lze zpracovat na hypoalergenní komcentráty bílkovin syrovátky.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2009

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    XI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-068-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VFUT

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Jun 3, 2009

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article