Electrochemical (chronopotentiometric) Method of determination sulphur dioxide in beer
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F09%3A00022927" target="_blank" >RIV/60461373:22330/09:00022927 - isvavai.cz</a>
Alternative codes found
RIV/60193697:_____/09:#0000753
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Elektrochemická (chronopotenciometrická) metoda stanovení oxidu siřičitého v pivu
Original language description
V metodice je popsána chronopotenciometrická metoda stanovení celkového oxidu siřičitého v pivu. Metoda je založena na principu přeměny volných a vázaných siřičitanů na síranové anionty alkalizací vzorku. Následně je okyselením vzorku uvolněný oxid siřičitý separován přes polopropustnou membránu a je veden nosným elektrolytem do měřící cely, kde je měřen technikou stripovací chronopotenciomerie. Představená metoda je rychlejší a jednodušší než EBC metody.
Czech name
Elektrochemická (chronopotenciometrická) metoda stanovení oxidu siřičitého v pivu
Czech description
V metodice je popsána chronopotenciometrická metoda stanovení celkového oxidu siřičitého v pivu. Metoda je založena na principu přeměny volných a vázaných siřičitanů na síranové anionty alkalizací vzorku. Následně je okyselením vzorku uvolněný oxid siřičitý separován přes polopropustnou membránu a je veden nosným elektrolytem do měřící cely, kde je měřen technikou stripovací chronopotenciomerie. Představená metoda je rychlejší a jednodušší než EBC metody.
Classification
Type
N<sub>lec</sub> - Treatment procedure
CEP classification
EI - Biotechnology and bionics
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/1M0570" target="_blank" >1M0570: Research Centre for Study of Extract Compounds of Barley and Hop</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2009
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
VÚPS/AZL/09/02
Regulation ID
—
Technical parameters
Osvědčení 4/2009
Economical parameters
časové a nákladové úspory při měření vzorku
Certification body designation
Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Brno
Date of certification
—
Method of use
C - Výsledek je využíván bez omezení okruhu uživatelů