SURFACE DECONTAMINATION OF PLASTIC PACKAGING FOR HOT-FILLING OF THE FRUIT-BASED PASTRY FILLINGS
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024296" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024296 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
POVRCHOVÁ DEKONTAMINACE PLASTOVÝCH OBALŮ PRO HORKÝ ROZLIV OVOCNÝCH NÁPLNÍ
Original language description
Při výrobě ovocných pomazánek pro další zpracování se používá technologie horkého rozlivu do plastových nádob. Vzhledem k občasnému výskytu plísní byla dříve tato technologie doplněna povrchovou konzervací náplně etanolovým roztokem sorbanu draselného. Vsoučasné době požadují odběratelé produkt bez stop konzervačních látek a proto se hledají alternativní přístupy. Jedním z nich je využití principu aseptického balení. Pro dekontaminaci plastových obalových materiálů lze využít řadu metod. Byl testován účinek etanolu a peroxidu vodíku na plísně izolované z obalových materiálů a z prostředí výrobny. Diskutován je také vliv případných zbytkových koncentrací peroxidu na kvalitu produktu.
Czech name
POVRCHOVÁ DEKONTAMINACE PLASTOVÝCH OBALŮ PRO HORKÝ ROZLIV OVOCNÝCH NÁPLNÍ
Czech description
Při výrobě ovocných pomazánek pro další zpracování se používá technologie horkého rozlivu do plastových nádob. Vzhledem k občasnému výskytu plísní byla dříve tato technologie doplněna povrchovou konzervací náplně etanolovým roztokem sorbanu draselného. Vsoučasné době požadují odběratelé produkt bez stop konzervačních látek a proto se hledají alternativní přístupy. Jedním z nich je využití principu aseptického balení. Pro dekontaminaci plastových obalových materiálů lze využít řadu metod. Byl testován účinek etanolu a peroxidu vodíku na plísně izolované z obalových materiálů a z prostředí výrobny. Diskutován je také vliv případných zbytkových koncentrací peroxidu na kvalitu produktu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
XL. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
—
ISSN
1802-1433
e-ISSN
—
Number of pages
2
Pages from-to
—
Publisher name
VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský dvůr u Bystřice nad Pernštejnem
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—