Development of fruit filling with a higher content of fruit and low in sugar and preservatives
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024375" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024375 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek
Original language description
Projekt byl zaměřen na vývoj a optimalizaci výroby nových typů pekařských ovocných a makových náplní s ohledem na minimalizaci tepelného opracování. V průběhu řešení byly navrženy změny konstrukce odparek typu Vakuum 1500 a dále optimalizován výrobní proces s ohledem na kvalitu jablečné drti používané jako vstupní surovina, možnosti zavádění páry nebo inertních plynů do volného prostoru v obalů při plnění horkých pekařských náplní do plastových obalů objemu 5? 10 l, stanovení průběhu teplot v obalu po naplnění při uložení dnem vzhůru i dolů a vlivu průběhu chlazení na barevné změny pekařských náplní. Během prací se podařilo se významně zlepšit podmínky ve výrobě pekařských náplní s přímým dopadem na kvalitu finálního produktu.
Czech name
Vývoj ovocných náplní s vyšším obsahem ovoce a sníženým obsahem cukru a konzervačních látek
Czech description
Projekt byl zaměřen na vývoj a optimalizaci výroby nových typů pekařských ovocných a makových náplní s ohledem na minimalizaci tepelného opracování. V průběhu řešení byly navrženy změny konstrukce odparek typu Vakuum 1500 a dále optimalizován výrobní proces s ohledem na kvalitu jablečné drti používané jako vstupní surovina, možnosti zavádění páry nebo inertních plynů do volného prostoru v obalů při plnění horkých pekařských náplní do plastových obalů objemu 5? 10 l, stanovení průběhu teplot v obalu po naplnění při uložení dnem vzhůru i dolů a vlivu průběhu chlazení na barevné změny pekařských náplní. Během prací se podařilo se významně zlepšit podmínky ve výrobě pekařských náplní s přímým dopadem na kvalitu finálního produktu.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Lady Marmelade
Numerical identification
—
Technical parameters
Lady Marmelade, s.r.o., IČ 26022893, 15.09.2009
Economical parameters
50% snížení ztrát způsobených mikrobiálním kažením produktů
Application category by cost
—
Owner IČO
26022893
Owner name
Lady Marmelade, s.r.o.
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—