All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Whey protein hydrolysis with pepsin.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024305" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024305 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.

  • Original language description

    Nativní ?-laktoglobulin (?-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah ?-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více ne

  • Czech name

    Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.

  • Czech description

    Nativní ?-laktoglobulin (?-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah ?-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více ne

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry

  • ISBN

    978-80-7080-760-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Praha

  • Event date

    Jan 1, 2010

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article