Whey protein hydrolysis with pepsin.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024305" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024305 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.
Original language description
Nativní ?-laktoglobulin (?-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah ?-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více ne
Czech name
Hydrolýza syrovátkových bílkovin pepsinem.
Czech description
Nativní ?-laktoglobulin (?-Lg) je odolný vůči působení pepsinu, čehož se využívá při jeho frakcionaci. Výchozí surovinou pro enzymovou reakci s pepsinem (BC pepsin, 1:3000) byl retentát po ultrafiltraci (RUF) čerstvé kravské syrovátky (membrána s cut off50 kDa, tlak 0,250 MPa, teplota 35 °C). Hydrolýza probíhala v malém míchaném reaktoru o objemu 100 ml. Cílem základního experimentu bylo stanovit vhodnou dávku enzymu (0,005-0,050 g/100 ml) pro dobu reakce 180 minut. Experiment byl proveden při teplotě40 °C a pH 3,5. Inaktivace enzymu bylo dosaženo úpravou pH na hodnotu 7. Vzorek hydrolyzátu byl následně analyzován metodou RP-HPLC. V dalších experimentech byl detailněji sledován vliv teploty (30-50 °C) a pH (2,5-4,5) na průběh hydrolýzy a obsah ?-laktoglobulinu v hydrolyzátu. Na základě získaných výsledků byly stanoveny optimální podmínky hydrolýzy syrovátkových bílkovin s pepsinem. Při koncentraci enzymu 0,050 g/100 ml substrátu bylo po 180 minutách enzymové reakce rozštěpeno více ne
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
6
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—