All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024371" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024371 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Náhražky tuků

  • Original language description

    Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistujeideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti.

  • Czech name

    Náhražky tuků

  • Czech description

    Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistujeideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2010

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    65

  • Issue of the periodical within the volume

    4

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database