Fat replacers
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024371" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024371 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Náhražky tuků
Original language description
Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistujeideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti.
Czech name
Náhražky tuků
Czech description
Náhražky tuků se používají, aby se snížil přísun kalorií v jídle, ale výrobek by měl vypadat, chutnat a být vnímán stejně. Náhražky tuků mohou být na bázi škrobů, včetně modifikovaných škrobů, dextrinů, gum, polydextrosy. Používají se jako zahušťovadla pro mléčné výrobky, zmrzliny, dresinky, pečivo. Náhražky na bázi proteinů jsou vyrobeny z mléčných nebo vaječných bílkovin a používají se do nízkotučných mléčných výrobků, pečiva, margarinů majonéz, polévek a salátových dresinků. V současnosti neexistujeideální náhražka, která by měla ideální senzorické vlastnosti.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
65
Issue of the periodical within the volume
4
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
—
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—