The using of sensory analysis for evaluation of milk products
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024398" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024398 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků
Original language description
Pro hodnocení výrobků senzorickou analýzou hraje významnou úlohu panel. Technická komise při Českém akreditačním institute popsala postup pro testování hodnotitelů a potvrdila laboratoře, které toto testování provádí. Do českého jazyka bylo v roce 2009 přeloženo 8 senzorických norem. Nedávno byl publikován senzorický slovník pro mléčné výrobky pro hodnocení pomocí metody , který má pomoci metody Kvantitativní popisná analýza (Quantitative Descriptive Analysis - QDA). V sýrech byla popsána nova chuť kokumi.
Czech name
Využití senzorické analýzy při hodnocení mléčných výrobků
Czech description
Pro hodnocení výrobků senzorickou analýzou hraje významnou úlohu panel. Technická komise při Českém akreditačním institute popsala postup pro testování hodnotitelů a potvrdila laboratoře, které toto testování provádí. Do českého jazyka bylo v roce 2009 přeloženo 8 senzorických norem. Nedávno byl publikován senzorický slovník pro mléčné výrobky pro hodnocení pomocí metody , který má pomoci metody Kvantitativní popisná analýza (Quantitative Descriptive Analysis - QDA). V sýrech byla popsána nova chuť kokumi.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—