Technology of whey drinks production
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F10%3A00024411" target="_blank" >RIV/60461373:22330/10:00024411 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Technologie výroby syrovátkových nápojů
Original language description
Syrovátkové nápoje jsou rozšířené v Evropě v mnoha variacích. Syrovátka obsahuje mnoho složek s různými zdravotními benefity. Esenciální aminokyseliny a neesenciální aminokyselina cystein jsou nejvýznamnějšími složkami syrovátky. Syrovátkové nápoje jsoupovažovány jako zajímavé mléčné produkty pro zákazníky. Technologie výroby syrovátkových nápojů není zatí dobře popsána. Základní vlastnosti a parametry surové syrovátky jsou důležité pro úspěšné použití syrovátky při výrobě fermentovaných nápojů. V tétostudii byly testovány různé syrovátky z polotvrdých a tvrdých sýrů. Závislost každé syrovátky z různých druhů sýra na výrobu syrovátkových nápojů byla pozorována.
Czech name
Technologie výroby syrovátkových nápojů
Czech description
Syrovátkové nápoje jsou rozšířené v Evropě v mnoha variacích. Syrovátka obsahuje mnoho složek s různými zdravotními benefity. Esenciální aminokyseliny a neesenciální aminokyselina cystein jsou nejvýznamnějšími složkami syrovátky. Syrovátkové nápoje jsoupovažovány jako zajímavé mléčné produkty pro zákazníky. Technologie výroby syrovátkových nápojů není zatí dobře popsána. Základní vlastnosti a parametry surové syrovátky jsou důležité pro úspěšné použití syrovátky při výrobě fermentovaných nápojů. V tétostudii byly testovány různé syrovátky z polotvrdých a tvrdých sýrů. Závislost každé syrovátky z různých druhů sýra na výrobu syrovátkových nápojů byla pozorována.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2010
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Celostátní přehlídky sýrů 2010 - Výsledky přehlídek a sborník přednášek konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-760-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
5
Pages from-to
—
Publisher name
VŠCHT Praha
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 1, 2010
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—