Consumer attractive pasta
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43881488" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43881488 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
Original language description
V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu.
Czech name
Spotřebitelsky atraktivní druhy těstovin
Czech description
V souboru 11 vzorků jednovaječných, laboratorně připravených těstovin byla hodnocena kvalita v sušeném a vařeném stavu. Přídavky 5% barevné složky neovlivnily tvar, ale vzhled povrchu těstovin (např. pruhovitost pro červenou řepu). Ve spektrálních barevných profilech došlo k významnýcm posunům ve světlosti L* (např sépiovým inkoustem) a odstínech červené a* (-2,0 až 8,5). Obsah bílkovin byl zvýšen přídavkem špenátu, bazalky a sušených hub. Nejvyšší nárůst obsahu vlákniny (5,6%) byl způsoben 5 % karobu.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
2011
Issue of the periodical within the volume
1
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
5
Pages from-to
2-6
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—