Plum jam - black gold of Czech cuisine
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892062" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892062 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
Original language description
Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena napoužití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků.
Czech name
Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně
Czech description
Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena napoužití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků.
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Volume of the periodical
66
Issue of the periodical within the volume
6
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
3
Pages from-to
146-148
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—