All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Plum jam - black gold of Czech cuisine

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892062" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892062 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně

  • Original language description

    Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena napoužití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků.

  • Czech name

    Švestková povidla aneb černé zlato naší kuchyně

  • Czech description

    Pěstování slivoní a zpracování jejich plodů má v naších zemích bohatou tradici. Povidla jsou typicky slovanská ovocná konzerva tradičně svářená na otevřených kotlích po dlouhou dobu do pastové konzistence. Průmyslová výroba je v současné době založena napoužití lekvaru (švestkový polotovar) nebo sušených švestek. Povidla mají být tuhá, lesklá, specifické čisté ovocné chuti. V článku jsou uvedeny legislativní požadavky na švestková povidla a jejich základní chemické složení. Dále jsou diskutována povidla i z výživového hlediska. V neposlední řadě jsou presentovány výsledky chemických rozboru švestkových povidel z českého trhu, včetně zhodnocení autenticity analyzovaných vzorků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

    Result was created during the realization of more than one project. More information in the Projects tab.

  • Continuities

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    66

  • Issue of the periodical within the volume

    6

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    146-148

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database