All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Correlations of antioxidant activity and solubility of caffeic acid and their alkyl esters.

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892682" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892682 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Korelace mezi antioxidačním efektem a rozpustností kyseliny kávové a jejích esterů

  • Original language description

    Cílem studie bylo ověřit antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných alkylesterů kyseliny kávové a porovnat tyto vlastnosti s rozpustností a body tání těchto látek. Antibakteriální aktivita byla prokazována u pěti kmenů (Escherichia coli, Bacilluscereus, Listeria monocytogenes, Saccharomyces cerevisiae a Fusarium culmorum). Antioxidační vlastnosti byly provedeny metodou Rancimat a Oxidograf. Pro kyselinu kávovou a jejich alkylestery byla měřena rozpustnost ve vodě, ve vodných roztocích ethanolu aslunečnicového oleje při teplotách (0, 20, 30, 40, 50 a 60 ° C). S rostoucí délkou alkylu (snížení polarity a zvýšení rozpustnosti v oleji) se antioxidační vlastnosti měnily ne příliš výrazně, což znamená, že polární paradox nelze zcela zobecnit na všechny antioxidanty.

  • Czech name

    Korelace mezi antioxidačním efektem a rozpustností kyseliny kávové a jejích esterů

  • Czech description

    Cílem studie bylo ověřit antioxidační a antibakteriální aktivitu vybraných alkylesterů kyseliny kávové a porovnat tyto vlastnosti s rozpustností a body tání těchto látek. Antibakteriální aktivita byla prokazována u pěti kmenů (Escherichia coli, Bacilluscereus, Listeria monocytogenes, Saccharomyces cerevisiae a Fusarium culmorum). Antioxidační vlastnosti byly provedeny metodou Rancimat a Oxidograf. Pro kyselinu kávovou a jejich alkylestery byla měřena rozpustnost ve vodě, ve vodných roztocích ethanolu aslunečnicového oleje při teplotách (0, 20, 30, 40, 50 a 60 ° C). S rostoucí délkou alkylu (snížení polarity a zvýšení rozpustnosti v oleji) se antioxidační vlastnosti měnily ne příliš výrazně, což znamená, že polární paradox nelze zcela zobecnit na všechny antioxidanty.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník přednášek 49. Mezinárodní konference o olejích a tucích

  • ISBN

    978-80-86238-84-5

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    6

  • Pages from-to

    83-88

  • Publisher name

    VŠCHT Praha

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Staré Splavy

  • Event date

    May 4, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article