Detection of meat freshness using enzymes
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892951" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892951 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí
Original language description
Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá.
Czech name
Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí
Czech description
Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Others
Publication year
2011
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"
ISBN
978-80-7375-495-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
219-223
Publisher name
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 3, 2011
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—