All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Detection of meat freshness using enzymes

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F11%3A43892951" target="_blank" >RIV/60461373:22330/11:43892951 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí

  • Original language description

    Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá.

  • Czech name

    Sledování čerstvosti masa enzymovou detekcí

  • Czech description

    Mrazírenské teploty p?sobí na kaţdou část jatečně upraveného těla rozdílně, avšak vţdy se aktivita citrátsyntázy s prodluţující se dobou pr?chodu rychlozmrazovacím zařízením zvyšuje. Katalytická aktivita citrátsyntázy v závislosti na době skladování vzorku má zvyšující se trend. Při dlouhodobém skladování se aktivita citrátsyntázy v d?sledku její degradace sniţuje. Hodnota katalytické aktivity citrátsyntázy je také u čerstvých vzork? nenulová a je potřeba na tuto skutečnost brát zřetel. Metoda měření aktivity citrátsyntázy v exsudátu uvolněném z masa se pro rozlišení masa zmraţeného od masa, které zmrazením neprošlo, ukazuje jako velmi vhodná a dostatečně citlivá.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Others

  • Publication year

    2011

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin "Ingrovy dny"

  • ISBN

    978-80-7375-495-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    219-223

  • Publisher name

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně

  • Place of publication

    Brno

  • Event location

    Brno

  • Event date

    Mar 3, 2011

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article