Method for determination of triglycerides profile of freshwater and marine fish
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43896505" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43896505 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Metoda pro stanovení profilu triacylglycerolů sladkovodních a mořských ryb
Original language description
Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu DART?MS jsou vhodné pro získání rychlé kvalitativní informace o autenticitě druhu ryb a detekci jejich falšování. Metoda byla primárně vyvinuta pro rutinní analýzy v laboratořích Státního veterinárního ústavu Praha (SVÚ), za účelem zvýšení rychlosti a umožnění rozsáhlé kontroly pravosti druhu ryb a falšování rybích výrobků. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti postupu je však možné ji aplikovat také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky požít také pro analýzu dalších typů matric.
Czech name
Metoda pro stanovení profilu triacylglycerolů sladkovodních a mořských ryb
Czech description
Parametry a pracovní charakteristiky uvedené analytické metody, která je založená na principu DART?MS jsou vhodné pro získání rychlé kvalitativní informace o autenticitě druhu ryb a detekci jejich falšování. Metoda byla primárně vyvinuta pro rutinní analýzy v laboratořích Státního veterinárního ústavu Praha (SVÚ), za účelem zvýšení rychlosti a umožnění rozsáhlé kontroly pravosti druhu ryb a falšování rybích výrobků. Vzhledem k jednoduchosti a rychlosti postupu je však možné ji aplikovat také v dalších státních i soukromých laboratořích a výzkumných centrech. Metodu lze genericky požít také pro analýzu dalších typů matric.
Classification
Type
N<sub>metC</sub> - Methodology certified by the authorised body
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI91B306" target="_blank" >QI91B306: Novel strategy for the assessment of the quality and authenticity of food commodities of animal origin in the chain from the farm to the consumer</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Internal product ID
Triacylglyceroly DART-MS
Regulation ID
2089/2014-MZE-17422
Technical parameters
2089/2014-MZE-17422
Economical parameters
Metoda byla primárně vyvinuta pro rutinní analýzy v laboratořích Státního veterinárního ústavu Praha (SVÚ), za účelem zvýšení rychlosti a umožnění rozsáhlé kontroly pravosti druhu ryb a falšování rybích výrobků.
Certification body designation
Ministerstvo zemědělství ČR, Praha
Date of certification
—
Method of use
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel