Physical-chemical characteristics of composite blend wheat/chia
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899102" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899102 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia
Original language description
Mouka z bílých a hnědých semen chia přidaná do pšeničné v suché nebo hydratované formě zvýšila obsah nelepkových bílkovin a neškrobových polysacharidů (změna retenčních kapacit sacharózy a kyseliny mléčné). Došlo k zvýšení extenzografické pružnosti těsta, která se promítla do snížení tuhosti střídy pečiva. Byl zjištěn mírný pokles velikosti pórů a naopak nárůst hustoty pórů (počtu na cm2).
Czech name
Fyzikálně-chemické charakteristiky kompozitní směsi pšenice/chia
Czech description
Mouka z bílých a hnědých semen chia přidaná do pšeničné v suché nebo hydratované formě zvýšila obsah nelepkových bílkovin a neškrobových polysacharidů (změna retenčních kapacit sacharózy a kyseliny mléčné). Došlo k zvýšení extenzografické pružnosti těsta, která se promítla do snížení tuhosti střídy pečiva. Byl zjištěn mírný pokles velikosti pórů a naopak nárůst hustoty pórů (počtu na cm2).
Classification
Type
J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Name of the periodical
Chemické listy (special issue 13-14)
ISSN
1213-7103
e-ISSN
—
Volume of the periodical
12
Issue of the periodical within the volume
108
Country of publishing house
CZ - CZECH REPUBLIC
Number of pages
4
Pages from-to
1158-1161
UT code for WoS article
—
EID of the result in the Scopus database
—