Composite blends based on wheat flour - bread
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43899291" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43899291 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo
Original language description
Přídavky mouk z amarantu, quinoi a tef do pšeničné (10-30 %) ovlivnila jak makroskopické, tak mikroskopické znaky laboratorně připraveného pečiva. Podle měrných objemů, tvaru a senzorických profilů pečiva stejně jako podle míry penetrace střídy, vliv netradičních plodin se prokázal ve smyslu snížení technologické a spotřebitelské kvality (zejména výrazným nárůstem tuhosti střídy). Podle typu modifikace receptury došlo k zjemnění střídy. Nezávisle na druhu plodiny a výši přídavku však póry tvořily asi 60% plochy řezu pečivem.
Czech name
Kompozitní směsi na bázi pšeničné mouky - pečivo
Czech description
Přídavky mouk z amarantu, quinoi a tef do pšeničné (10-30 %) ovlivnila jak makroskopické, tak mikroskopické znaky laboratorně připraveného pečiva. Podle měrných objemů, tvaru a senzorických profilů pečiva stejně jako podle míry penetrace střídy, vliv netradičních plodin se prokázal ve smyslu snížení technologické a spotřebitelské kvality (zejména výrazným nárůstem tuhosti střídy). Podle typu modifikace receptury došlo k zjemnění střídy. Nezávisle na druhu plodiny a výši přídavku však póry tvořily asi 60% plochy řezu pečivem.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
<a href="/en/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: New procedures in utilisation of agricultural products improving food quality, safety, competitiveness and consumer?s nutritional and health benefit.</a><br>
Continuities
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Others
Publication year
2014
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník konference Ingrovy dny 2014
ISBN
978-80-7375-944-5
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
4
Pages from-to
19-22
Publisher name
Mendelova univerzita v Brně
Place of publication
Brno
Event location
Brno
Event date
Mar 5, 2014
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—