All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Developments in the reception of live poultry impact on meat quality

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902329" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902329 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa

  • Original language description

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s. (2015-2016). Cílem projektu bylo zlepšení kvality produkovaného drůbežího masa díky zavedení nové technologie a následné optimalizaci postupů automatizovaného systému odchytu drůbeže, svozu a vyskladnění jatečné drůbeže. Projekt se výrazně podílel na zlepšení hygienických, veterinárních a technologických podmínek během operací, které mají klíčový význam na jakost masa. Pozitivní bylo i zlepšení podmínek pohody zvířat (welfare zvířat), na které je kladen důraz laické i odborné veřejnosti. Díky projektu se dále podařilo zlepšit systém dohledatelnosti u vyskladněné jatečné.

  • Czech name

    Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa

  • Czech description

    Projekt inovace řešený ve spolupráci se společností Vodňanská drůbež, a.s. (2015-2016). Cílem projektu bylo zlepšení kvality produkovaného drůbežího masa díky zavedení nové technologie a následné optimalizaci postupů automatizovaného systému odchytu drůbeže, svozu a vyskladnění jatečné drůbeže. Projekt se výrazně podílel na zlepšení hygienických, veterinárních a technologických podmínek během operací, které mají klíčový význam na jakost masa. Pozitivní bylo i zlepšení podmínek pohody zvířat (welfare zvířat), na které je kladen důraz laické i odborné veřejnosti. Díky projektu se dále podařilo zlepšit systém dohledatelnosti u vyskladněné jatečné.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    15/001/16220/231/000019

  • Numerical identification

    15/001/16220/231/000019

  • Technical parameters

    Smlouva o řešení projektu "Vývoj v procesu příjmu živé drůbeže s vlivem na kvalitu masa"

  • Economical parameters

    Snížení ztrát při výrobě drůbežího masa úhynem a poraněním drůbeže o 2%, zlepšení kvality produkovaného drůbežího masa.

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60461373

  • Owner name

    Vysoká škola chemicko technologická v Praza, Vodňanská drůbež, a.s.

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Licence fee requirement

  • Web page