Results of the 16th National Cheese Competition.
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902561" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902561 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.
Original language description
16. ročník Celostátních přehlídek sýrů byl tradičně organizován Ústavem mléka, tuků a kosmetiky ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Českou společností chemickou 14. a 19. 1. 2016 v Praze. Bylo hodnoceno 53 vzorků tvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 15 výrobců.Sýry byly rozděleny do 9 kategorií a posouzeny komisemi expertů a veřejnými komisemi. Každý sýr hodnotily 2 expertní 4- 5ti členné komise, do veřejného hodnocení bylo zapojeno více než 150 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny podle chuti a vůně, konzistence a vzhledu. Zvlášť bylo hodnoceno 10 vzorků zahraničních sýrů. Další sýry byly prezentovány na doprovodné výstavě. Celostátní přehlídky sýrů doprovázela konference Mléko a sýry s odborným programem zahrnujícím 13 přednášek a 22 posterových prezentací.
Czech name
Výskedky 16. ročníku Celostátních přehlídek sýrů.
Czech description
16. ročník Celostátních přehlídek sýrů byl tradičně organizován Ústavem mléka, tuků a kosmetiky ve spolupráci s Českomoravským svazem mlékárenským a Českou společností chemickou 14. a 19. 1. 2016 v Praze. Bylo hodnoceno 53 vzorků tvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 15 výrobců.Sýry byly rozděleny do 9 kategorií a posouzeny komisemi expertů a veřejnými komisemi. Každý sýr hodnotily 2 expertní 4- 5ti členné komise, do veřejného hodnocení bylo zapojeno více než 150 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny podle chuti a vůně, konzistence a vzhledu. Zvlášť bylo hodnoceno 10 vzorků zahraničních sýrů. Další sýry byly prezentovány na doprovodné výstavě. Celostátní přehlídky sýrů doprovázela konference Mléko a sýry s odborným programem zahrnujícím 13 přednášek a 22 posterových prezentací.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
GM - Food industry
OECD FORD branch
—
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2016
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník Celostátní přehlídky sýrů 2016 - Výsledky přehlídek a sborník konference Mléko a sýry
ISBN
978-80-7080-973-0
ISSN
—
e-ISSN
—
Number of pages
7
Pages from-to
13-19
Publisher name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Place of publication
Praha
Event location
Praha
Event date
Jan 20, 2016
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—