National Cheese Competition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917440" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917440 - isvavai.cz</a>
Result on the web
<a href="http://umtk.vscht.cz/cps/" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Original language description
Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.
Czech name
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Czech description
Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.
Classification
Type
E<sub>nekrit</sub> - Exhibition
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
180
Foreign attendee count
—
Type of event by attendee nationality
CST - Celostátní akce