All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

National Cheese Competition

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917440" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917440 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

    <a href="http://umtk.vscht.cz/cps/" target="_blank" >http://umtk.vscht.cz/cps/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Celostátní přehlídky sýrů 2018

  • Original language description

    Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.

  • Czech name

    Celostátní přehlídky sýrů 2018

  • Czech description

    Ve dnech 18. a 24. ledna se v Praze uskutečnil 17. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. Bylo hodnoceno 54 vzorků tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 20 výrobců, rozdělených do 10 kategorií. Každý sýr byl hodnocen dvěma pětičlennými komisemi expertů a veřejnými komisemi, ve kterých bylo zapojeno více než 140 hodnotitelů. Sýry byly hodnoceny z hlediska chutě a vůně i z hlediska konzistence a vzhledu. Navíc bylo hodnoceno 12 sýrů ze Slovenska, další sýry byly prezentovány na výstavě. Výsledky přehlídek byly vyhlášeny 25. ledna na navazující konferenci Mléko a sýry.

Classification

  • Type

    E<sub>nekrit</sub> - Exhibition

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Event location

    Praha

  • Event country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Event starting date

  • Event ending date

  • Total number of attendees

    180

  • Foreign attendee count

  • Type of event by attendee nationality

    CST - Celostátní akce