National Cheese Competition
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F20%3A43921471" target="_blank" >RIV/60461373:22330/20:43921471 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Original language description
18. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. se uskutečnil ve dnech 16. a 22. ledna 2020 v Praze. Soutěžilo 46 tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 16 výrobců. Přihlášené vzorky sýrů byly rozděleny do 6 kategorií a hodnoceny komisemi odborníků a také veřejnou komisí. Dvě komise složené z pěti členů hodnotily každý sýr. Ve veřejných komisích pracovalo téměř 200 hodnotitelů. Soutěžní sýry byly hodnoceny podle jejich chuti a vůně a jejich konzistence a vzhledu. Samostatně byly hodnoceny sýry ze zahraničí (11 vzorků ze Slovenska). Výsledky jsou shrnuty v tabulkách. V rámci přehlídek byly na výstavě představeny i další sýry. Celostátní přehlídky sýrů byly doprovázeny konferencí „Mléko a sýry“ s vědeckým programem zahrnujícím 15 přednášek a 18 posterových prezentací.
Czech name
Celostátní přehlídky sýrů 2018
Czech description
18. ročník Celostátních přehlídek sýrů, tradičně organizovaný Ústavem mléka, tuků a kosmetiky VŠCHT Praha. Spoluorganizátorem je Českomoravský svaz mlékárenský a Odborná skupina pro potravinářskou a agrikulturní chemii České společnosti chemické. se uskutečnil ve dnech 16. a 22. ledna 2020 v Praze. Soutěžilo 46 tvrdých, polotvrdých, plísňových, bílých, čerstvých a tavených sýrů od 16 výrobců. Přihlášené vzorky sýrů byly rozděleny do 6 kategorií a hodnoceny komisemi odborníků a také veřejnou komisí. Dvě komise složené z pěti členů hodnotily každý sýr. Ve veřejných komisích pracovalo téměř 200 hodnotitelů. Soutěžní sýry byly hodnoceny podle jejich chuti a vůně a jejich konzistence a vzhledu. Samostatně byly hodnoceny sýry ze zahraničí (11 vzorků ze Slovenska). Výsledky jsou shrnuty v tabulkách. V rámci přehlídek byly na výstavě představeny i další sýry. Celostátní přehlídky sýrů byly doprovázeny konferencí „Mléko a sýry“ s vědeckým programem zahrnujícím 15 přednášek a 18 posterových prezentací.
Classification
Type
E<sub>nekrit</sub> - Exhibition
CEP classification
—
OECD FORD branch
40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)
Result continuities
Project
—
Continuities
N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju
Others
Publication year
2020
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Event location
Praha
Event country
CZ - CZECH REPUBLIC
Event starting date
—
Event ending date
—
Total number of attendees
200
Foreign attendee count
15
Type of event by attendee nationality
EUR - Evropská akce