All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Myths and facts around bakery products

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902992" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902992 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Mýty a fakta o pečivu

  • Original language description

    V článku jsou uvedeny nejčastější omyly a skutečnosti o pekařských výrobcích (je tmavé pečivo zdravější?, pečivo s nejnižším obsahem tuku je zdravější?, celozrnné nebo vícezrnné pečivo musí obsahovat celá obilná zrna, sladké jemné pečivo má příliš vysoký energetický obsah, obilný lepek je škodlivý, bezlepková strava je zdravá apod.). Navíc jsou vysvětleny významné zdravotní a nutriční aspekty pekařských výrobků.

  • Czech name

    Mýty a fakta o pečivu

  • Czech description

    V článku jsou uvedeny nejčastější omyly a skutečnosti o pekařských výrobcích (je tmavé pečivo zdravější?, pečivo s nejnižším obsahem tuku je zdravější?, celozrnné nebo vícezrnné pečivo musí obsahovat celá obilná zrna, sladké jemné pečivo má příliš vysoký energetický obsah, obilný lepek je škodlivý, bezlepková strava je zdravá apod.). Navíc jsou vysvětleny významné zdravotní a nutriční aspekty pekařských výrobků.

Classification

  • Type

    J<sub>x</sub> - Unclassified - Peer-reviewed scientific article (Jimp, Jsc and Jost)

  • CEP classification

    GM - Food industry

  • OECD FORD branch

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Others

  • Publication year

    2016

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Name of the periodical

    Ročenka pekaře a cukráře

  • ISSN

    1231-241X

  • e-ISSN

  • Volume of the periodical

    2016

  • Issue of the periodical within the volume

    1

  • Country of publishing house

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Number of pages

    3

  • Pages from-to

    39-41

  • UT code for WoS article

  • EID of the result in the Scopus database