All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Trends in meat products such as Corned Beef and Pulled Pork

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916058" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916058 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork

  • Original language description

    Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.

  • Czech name

    Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork

  • Czech description

    Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    40500 - Other agricultural sciences

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-029-4

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    172-175

  • Publisher name

    VŠCHT + VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article