Trends in meat products such as Corned Beef and Pulled Pork
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916058" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916058 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork
Original language description
Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.
Czech name
Trendy v masných výrobcích typu Corned Beef a Pulled Pork
Czech description
Změny ve spotřebitelských zvyklostech vlivem snazší dosažitelnosti zahraničních výrobků jsou podnětem ve vývoji a zpracování masa a masných výrobků. Spotřebitelé požadují „nové“ masné výrobky, které navíc obsahují nižší obsah soli, tuku, cholesterolu než běžné výrobky. Na druhé straně, spotřebitelé očekávají, že tyto nové masné výrobky si zachovají stejné senzorické vlastnosti jako tradičně vyráběné masné produkty. Výsledkem inovací mají být vysoce kvalitní, ale cenově dostupné masné výrobky. Tato práce se zabývá inovací v oblasti výroby masných výrobků, při níž byly použity různé inovativní technologické postupy. Tyto postupy se týkaly například tepelného ošetření (sousvide), využití vstupních surovin se sníženým obsahem sodíku a snížení obsahu cholesterolu.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
40500 - Other agricultural sciences
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7592-029-4
ISSN
1802-1433
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
172-175
Publisher name
VŠCHT + VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 28, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—