FERMENTABILITY OF VARIOUS VEGETABLES AND THEIR MIXTURES
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916263" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916263 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zkvasitelnost jednotlivých druhů zeleniny a jejich směsí
Original language description
Mléčné kvašení je způsob úpravy, který se používá hlavně z důvodu konzervace a prodloužení trvanlivosti takto upravené zeleniny. Ve světě se vyrábějí jednodruhové (zelí, okurky, olivy) nebo vícedruhové (kimchi, Pickles) zeleniny mléčným kvašením. Otázkou je také jak jsou jednotlivé druhy zeleniny ochotny kvasit. Záleží to na způsobu úpravy, ale také na povrchové kontaminaci použité zeleniny, hlavně na přítomnosti mléčných bakterií. Prezentované pokusy byly zaměřeny na zkvasitelnost jednotlivých vybraných druhů zeleniny a také jejich směsí. V průběhu kvašení byly sledovány počty mléčných bakterií, kvasinek, plísní a koliformních bakterií, měřeno pH, a na konci doby kvašení bylo provedeno stanovení kyselin mléčné a octové a senzorické hodnocení.
Czech name
Zkvasitelnost jednotlivých druhů zeleniny a jejich směsí
Czech description
Mléčné kvašení je způsob úpravy, který se používá hlavně z důvodu konzervace a prodloužení trvanlivosti takto upravené zeleniny. Ve světě se vyrábějí jednodruhové (zelí, okurky, olivy) nebo vícedruhové (kimchi, Pickles) zeleniny mléčným kvašením. Otázkou je také jak jsou jednotlivé druhy zeleniny ochotny kvasit. Záleží to na způsobu úpravy, ale také na povrchové kontaminaci použité zeleniny, hlavně na přítomnosti mléčných bakterií. Prezentované pokusy byly zaměřeny na zkvasitelnost jednotlivých vybraných druhů zeleniny a také jejich směsí. V průběhu kvašení byly sledovány počty mléčných bakterií, kvasinek, plísní a koliformních bakterií, měřeno pH, a na konci doby kvašení bylo provedeno stanovení kyselin mléčné a octové a senzorické hodnocení.
Classification
Type
D - Article in proceedings
CEP classification
—
OECD FORD branch
21101 - Food and beverages
Result continuities
Project
—
Continuities
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Others
Publication year
2018
Confidentiality
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Data specific for result type
Article name in the collection
Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
ISBN
978-80-7592-029-4
ISSN
1802-1433
e-ISSN
neuvedeno
Number of pages
4
Pages from-to
158-161
Publisher name
VŠCHT + VÚPP
Place of publication
Praha
Event location
Skalský Dvůr
Event date
May 28, 2018
Type of event by nationality
CST - Celostátní akce
UT code for WoS article
—