All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

FERMENTABILITY OF VARIOUS VEGETABLES AND THEIR MIXTURES

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43916263" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43916263 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zkvasitelnost jednotlivých druhů zeleniny a jejich směsí

  • Original language description

    Mléčné kvašení je způsob úpravy, který se používá hlavně z důvodu konzervace a prodloužení trvanlivosti takto upravené zeleniny. Ve světě se vyrábějí jednodruhové (zelí, okurky, olivy) nebo vícedruhové (kimchi, Pickles) zeleniny mléčným kvašením. Otázkou je také jak jsou jednotlivé druhy zeleniny ochotny kvasit. Záleží to na způsobu úpravy, ale také na povrchové kontaminaci použité zeleniny, hlavně na přítomnosti mléčných bakterií. Prezentované pokusy byly zaměřeny na zkvasitelnost jednotlivých vybraných druhů zeleniny a také jejich směsí. V průběhu kvašení byly sledovány počty mléčných bakterií, kvasinek, plísní a koliformních bakterií, měřeno pH, a na konci doby kvašení bylo provedeno stanovení kyselin mléčné a octové a senzorické hodnocení.

  • Czech name

    Zkvasitelnost jednotlivých druhů zeleniny a jejich směsí

  • Czech description

    Mléčné kvašení je způsob úpravy, který se používá hlavně z důvodu konzervace a prodloužení trvanlivosti takto upravené zeleniny. Ve světě se vyrábějí jednodruhové (zelí, okurky, olivy) nebo vícedruhové (kimchi, Pickles) zeleniny mléčným kvašením. Otázkou je také jak jsou jednotlivé druhy zeleniny ochotny kvasit. Záleží to na způsobu úpravy, ale také na povrchové kontaminaci použité zeleniny, hlavně na přítomnosti mléčných bakterií. Prezentované pokusy byly zaměřeny na zkvasitelnost jednotlivých vybraných druhů zeleniny a také jejich směsí. V průběhu kvašení byly sledovány počty mléčných bakterií, kvasinek, plísní a koliformních bakterií, měřeno pH, a na konci doby kvašení bylo provedeno stanovení kyselin mléčné a octové a senzorické hodnocení.

Classification

  • Type

    D - Article in proceedings

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    21101 - Food and beverages

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Data specific for result type

  • Article name in the collection

    Sborník příspěvků XLVIII. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7592-029-4

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Number of pages

    4

  • Pages from-to

    158-161

  • Publisher name

    VŠCHT + VÚPP

  • Place of publication

    Praha

  • Event location

    Skalský Dvůr

  • Event date

    May 28, 2018

  • Type of event by nationality

    CST - Celostátní akce

  • UT code for WoS article