All

What are you looking for?

All
Projects
Results
Organizations

Quick search

  • Projects supported by TA ČR
  • Excellent projects
  • Projects with the highest public support
  • Current projects

Smart search

  • That is how I find a specific +word
  • That is how I leave the -word out of the results
  • “That is how I can find the whole phrase”

Improving the quality and safety of beef produced

The result's identifiers

  • Result code in IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917176" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917176 - isvavai.cz</a>

  • Result on the web

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternative languages

  • Result language

    čeština

  • Original language name

    Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa

  • Original language description

    Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.

  • Czech name

    Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa

  • Czech description

    Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.

Classification

  • Type

    Z<sub>tech</sub> - Verified technology

  • CEP classification

  • OECD FORD branch

    20401 - Chemical engineering (plants, products)

Result continuities

  • Project

  • Continuities

    O - Projekt operacniho programu

Others

  • Publication year

    2018

  • Confidentiality

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Data specific for result type

  • Internal product ID

    16/003/16220/453/000109

  • Numerical identification

    16/003/16220/453/000109

  • Technical parameters

    Smlouva o spolupráci &quot;Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa&quot; 324 61 6239, 1 000 000 Kč.

  • Economical parameters

    Zvýšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa

  • Application category by cost

  • Owner IČO

    60461373

  • Owner name

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Owner country

    CZ - CZECH REPUBLIC

  • Usage type

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Licence fee requirement

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Web page