Improving the quality and safety of beef produced
The result's identifiers
Result code in IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F18%3A43917176" target="_blank" >RIV/60461373:22330/18:43917176 - isvavai.cz</a>
Result on the web
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternative languages
Result language
čeština
Original language name
Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Original language description
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.
Czech name
Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Czech description
Společnost MASO UZENINY POLIČKA, a.s. v rámci projektu inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se ustájení, nahánění, porážení hovězích zvířat, jatečného opracování a zrání hovězích JUT (jatečně opracovaných těl) a dále optimalizovala chlazení, skladování a zrání hovězích mas včetně zpracování a skladování drobů, střev a vedlejších živočišných produktů. Výsledkem projektu je snížení rizika kontaminace hovězího masa chemickým, fyzikálním a především mikrobiologickým nebezpečím. Zavedením inovačních postupů se výrazně snížilo riziko kontaminace, což vedlo ke zvýšení kvality produkovaného hovězího masa a prodloužení jeho trvanlivosti. Inovované postupy byly nastaveny tak, aby výsledná produkovaná hovězí masa měla optimální senzorickou a nutriční kvalitu. Nastavení a optimalizace jednotlivých výrobních procesů umožnila zlepšení a standardizaci senzorických a jakostních parametrů produkovaného hovězího masa, včetně prodloužení doby trvanlivosti hovězího masa. Zlepšením hygienických podmínek během jatečného opracování masa a drobů došlo ke snížení rizika mikrobiální kontaminace produkovaných hovězích mas, drobů, střev a vedlejších jatečných produktů. V rámci projektu byly také zavedeny a ověřeny nové metody pro hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti hovězího masa, drobů a vedlejších jatečných produktů. Optimalizace doby a způsobu zrání a investice do nové technologie vedly ke zlepšení senzorických vlastností masa, čímž se zvýšila atraktivnost produkovaného hovězího masa pro spotřebitele.
Classification
Type
Z<sub>tech</sub> - Verified technology
CEP classification
—
OECD FORD branch
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Result continuities
Project
—
Continuities
O - Projekt operacniho programu
Others
Publication year
2018
Confidentiality
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Data specific for result type
Internal product ID
16/003/16220/453/000109
Numerical identification
16/003/16220/453/000109
Technical parameters
Smlouva o spolupráci "Zlepšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa" 324 61 6239, 1 000 000 Kč.
Economical parameters
Zvýšení kvality a bezpečnosti produkovaného hovězího masa
Application category by cost
—
Owner IČO
60461373
Owner name
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Owner country
CZ - CZECH REPUBLIC
Usage type
V - Výsledek je využíván vlastníkem
Licence fee requirement
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Web page
—